Τι λένε τα άστρα για τις εκλογές;

Τι λένε τα άστρα για τις εκλογές;

Ο αστρολόγος Κώστας Λεφάκης γράφει για τις εκλογές…

Οι εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 χαρακτηρίζονται αστρολογικά, κρίσιμες. Βασίζονται και επηρεάζονται από τις εκλείψεις και από τους Σεληνιακούς Δεσμούς. Μοιάζουν με εκείνες του 1958 , του 1977, του 1996 και του 2004.

Όπως εκείνες, έτσι και αυτές συμβαίνουν με τους δεσμούς στον άξονα Κριού – Ζυγού. Οι εκλογές αυτές έχουν κάτι ξεχωριστό, ανεξάρτητα της έκβασής τους, γιατί όπως και στις προηγούμενες που ανέφερα, έτσι και σε αυτές αλλάζει ακόμα μια φορά η  πατρωνία και η κατεύθυνση της χώρας, ή αν θέλετε, ο προσανατολισμός και οι προτεραιότητές της.

Στις εκλογές του 1958 η χώρα έφυγε από την επιρροή των Εγγλέζων και πέρασε σε εκείνη των Αμερικανών.

Στις εκλογές του 1977 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής προετοίμασε τη χώρα για να γίνει μέλος της ΕΟΚ.

Στις εκλογές του 1996 ο Σημίτης έδεσε τη χώρα στο άρμα των Γερμανών.

Στις εκλογές του 2004, ο Κώστας Καραμανλής, άρχισε τα κοντραρίσματα με τους Αμερικανούς, έβγαλε στην επιφάνεια το θέμα των πετρελαίων και πλησίασε αισθητά τη Ρωσία.

Τη φορά αυτή, η ΕΕ θα θελήσει να βάλει στο χέρι τη χώρα, ενώ πιθανολογείται, σύμφωνα με τις πλανητικές όψεις ότι δεν βγαίνει κανένα κόμμα αυτοδύναμο.

Ο χάρτης των εκλογών δείχνει ένα πλανητικό συνωστισμό στο ζώδιο του Ταύρου που απαρτίζεται από τον Ήλιο στην 29η μοίρα, τον Ουρανό στη 19η, τον Ερμή στην 7η, το Βόρειο Δεσμό στη 3η και τον Δία στην 1η. Ο Ωροσκόπος και η Σελήνη του χάρτη είναι στο ζώδιο των Διδύμων, η Αφροδίτη στη 14η του Καρκίνου, ο Άρης στη 0,18 του Λέοντα, ο Πλούτωνας στη 0,17 του Υδροχόου, ο Κρόνος στην 6η των Ιχθύων και ο Ποσειδώνας στην 28η των Ιχθύων επίσης.

Εκείνο που φαίνεται χαρακτηριστικά είναι μια ακριβής αντίθεση του Άρη με τον Πλούτωνα, η οποία τέμνεται από την κάθετη του Δία και σχηματίζει το γνωστό Ταυ στις πρώτες μοίρες των σταθερών ζωδίων, που θεωρείται δύσκολος οιωνός.

Η πολυαστρία δε στον Ταύρο εμπεριέχεται όλη στον 12ο τομέα του ωροσκοπίου των εκλογών, περιλαμβανομένου και του κυβερνήτη των Διδύμων, του Ερμή. Αυτή η εκδοχή μπλοκάρει την αντιπολίτευση και κατά κάποιο τρόπο την φυλακίζει, ή την περιορίζει.

Στο 10ο οίκο είναι ο Κρόνος που εκπροσωπεί τον αρχηγό του Κράτους, ο οποίος στηρίζει μεν τον Κ Μητσοτάκη, αλλά και ταυτόχρονα τον καταπιέζει.

Ο λαός εκπροσωπείται από τη Σελήνη, η οποία, ευρισκόμενη στους Διδύμους καθ όλη την ημέρα, κάνει αμφιταλαντευόμενη τη διάθεση του λαού. Αστρολογικά θεωρείται εκτός ορίων και περιπλανώμενη. Περιπλανώμενη σημαίνει ότι δεν έχει κανένα πλανήτη κοντά της.

Με δυο λόγια, η όλη κατάσταση είναι έντονα ομιχλώδης, ο δε λαός αισθάνεται, σύμφωνα με την αστρολογική ερμηνεία, ότι είναι κάτω από την μπότα του παρόντος καθεστώτος και δεν φαίνεται αυτό να αλλάζει.

Ο Άρης βρίσκεται στον 3ο οίκο και έχει να κάνει με τους γείτονες οι οποίοι φαίνεται ότι διατηρούν, ή καλλιεργούν φιλοπόλεμες διαθέσεις για τη χώρα.

Ο Πλούτωνας βρίσκεται στον 9ο οίκο που εκπροσωπεί την εξωτερική πολιτική της χώρας, τη σχέση της με τα μεγάλα κέντρα εξουσίας και το μεταναστευτικό.  0 12Ος  οίκος καταδεικνύει έντονο παρασκήνιο και υπόγεια δραστηριότητα.

Ο Κρόνος σχηματίζει μια δυσαρμονική όψη με τον ωροσκόπο και τη Σελήνη, έστω και με αρκετή ανοχή.

Αυτό δείχνει ότι ο λαός αισθάνεται να είναι κάτω από μια μπότα του παρόντος καθεστώτος, που δεν φαίνεται να αλλάζει εύκολα. Στον τρίτο οίκο βλέπουμε τον Άρη που εκπροσωπεί τους γείτονες. Η αντίθεσή του με τον Πλούτωνα στη 0 μοίρα του Υδροχόου μας λέει ότι οι προθέσεις τους στο μέλλον θα συνεχίσουν να είναι πολεμικές.  Ο δε Πλούτωνας στον 9ο οίκο δείχνει ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει τελικά θα έχει μεγάλα θέματα στο χώρο της διεθνούς πολιτικής και αρκετά έως πολύ δύσκολη διαχείριση της εξωτερικής πολιτικής από εδώ και στο εξής. Επίσης θα προκύψουν και μεγαλύτερα προβλήματα όσον αφορά στο μεταναστευτικό.

Ο φορτωμένος 12ος οίκος στο ωροσκόπιο αυτό, δείχνει μυστικές συμφωνίες και έντονο παρασκήνιο. Όπως είπαμε, η αντιπολίτευση είναι μπλοκαρισμένη και παγιδευμένη. Ο Κρόνος στους Ιχθύς ναι μεν στηρίζει τον κ Μητσοτάκη, αλλά ταυτόχρονα τον καταπιέζει. Από την άλλη η εισβολή του Άρη στο ζώδιο του κ Τσίπρα μας δείχνει ότι εκείνος μπαίνει σε ένα νέο κύκλο εσωκομματικών δυσκολιών και ενδεχόμενου πολέμου εναντίον του από στελέχη του κόμματός του. Πόλεμος ο οποίος δεν είναι απαραίτητο να έρθει στο φως της δημοσιότητας.

Η 21η  Μαΐου του 2023, σύμφωνα με την πλανητική διάταξη δείχνει την πιθανότητα αιφνιδιασμού από διάφορα περιστατικά και την ενεργοποίηση άγνωστων παραγόντων στη διαδικασία των εκλογών.

Τα αποτελέσματα που θα προκύψουν θα βάλουν σε περίσκεψη όλα τα κόμματα και θα σκεφτούν την ιδέα συνεργασίας μεταξύ τους. Σε σχέση με την παγκόσμια εξέλιξη, η χώρα φαίνεται πως έχει να λύσει θέματα. Ας λάβουμε επίσης υπόψη ότι, το 2023 είναι η αρχή μιας νέας στροφής που συμβαίνει, της οποίας ο κύκλος κλείνει τον Μάρτιο του 2026. Είναι τότε που τελειώνει η μεταπολιτευτική περίοδος στην Ελλάδα. Διότι, από το 2026 και μετά αλλάζει σελίδα η ιστορία.

πηγη: oroskopos.gr

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο