14ημερη καραντίνα επιβάλει η Μ. Βρετανία στους ταξιδιώτες που γυρίζουν από επτά ελληνικά νησιά

14ημερη καραντίνα επιβάλει η Μ. Βρετανία στους ταξιδιώτες που γυρίζουν από επτά ελληνικά νησιά

Χαστούκι και από του Βρετανούς… Σε 14ημερη καραντίνα θέτει η Επιτροπή Δημόσιας Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας, η FCDO, τους ταξιδιώτες που γυρίζουν από επτά ελληνικά νησιά, λόγω, όπως αναφέρεται, της αύξησης των κρουσμάτων κοροναϊού που έχει παρατηρηθεί στην Ελλάδα.

Η υπόλοιπη χώρα εξαιρείται από την ταξιδιωτική οδηγία.

Τα νησιά που μπήκαν στη λίστα είναι η Λέσβος, η Τήνος, η Σέριφος, η Μύκονος, η Κρήτη, η Σαντορίνη και η Ζάκυνθος.

Όσοι φτάνουν από τα συγκεκριμένα νησιά στη Βρετανία, από σήμερα Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου και μετά, θα πρέπει να μπαίνουν σε αυτοαπομόνωση για δύο εβδομάδες.

Το FCDO δε συμβουλεύει όσους ταξιδεύουν ήδη στη Λέσβο, την Τήνο, τη Σέριφο, τη Μύκονο, την Κρήτη, τη Σαντορίνη και τη Ζάκυνθο να φύγουν αυτήν τη στιγμή. “Θα πρέπει να ακολουθήσετε τις συμβουλές των τοπικών αρχών σχετικά με τον καλύτερο τρόπο προστασίας του εαυτού σας και των άλλων, συμπεριλαμβανομένων τυχόν μέτρων που λαμβάνουν για τον έλεγχο του ιού. Επικοινωνήστε με τον ταξιδιωτικό σας φορέα εάν έχετε απορίες σχετικά με το ταξίδι επιστροφής σας”, σημειώνεται.

Επίσης, όσοι επιστρέφουν στη Σκωτία από την Ελλάδα, θα πρέπει να απομονωθούν κατά την επιστροφή τους (εκτός εάν εξαιρούνται). Τέλος, όσοι επιστρέφουν στην Ουαλία από τα νησιά Μύκονο, Ζάκυνθο, Λέσβο, Πάρο, Αντίπαρο και Κρήτη, θα πρέπει να απομονωθούν για 14 ημέρες.

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο