Μ. Κωβαίος, δήμαρχος Πάρου: «…Ξαφνικά, παραμονή του Δεκαπενταύγουστου…»

Μ. Κωβαίος, δήμαρχος Πάρου: «…Ξαφνικά, παραμονή του Δεκαπενταύγουστου…»

Ο δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος, έχει άποψη (και την καταθέτει στον ΚΥΚΛΑΔΙΤΗ) για την Πάρο, τον covid-19 και την μεγάλη συζήτηση που έγινε (και η οποία παραμένει στο προσκήνιο της τοπικής επικαιρότητας) γύρω από τα κρούσματα covid-19 στο νησί…

-Εμείς, πιστεύουμε ότι άδικα μπήκανε σε εμάς με τον τρόπο που μπήκανε τα γνωστά μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό, παραμονή του εορτασμού της Κοίμησης Ο δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος, στον Κυκλαδίτης.γρ:  -Δύο δεκαετίες μετά το ναυάγιο του Σάμινα: «Τα απόνερα των μεγάλων πλοίων χτυπούν το ναυάγιο και το κόβουν σε κομμάτια…»  της Θεοτόκου.

Να επισημάνω το εξής, με την ευκαιρία που μου δίνετε: Εμείς δεν λέμε ότι δεν υπήρχανε κρούσματα.

Να σας διευκρινίσω: Τα κρούσματα αυτά μιλούσαν για ιικό φορτίο που ήρθε (μεταφέρθηκε) στο νησί μας.

Εμείς, δεν έχουμε ακόμη και σήμερα επίσημη ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία και τον ΕΟΔΥ για κρούσματα και τον αριθμό τους στο νησί μας.

Ουδέποτε μας είπαν, έστω και με την αποστολή ενός ας πούμε, εμπιστευτικού εγγράφου… “κοιτάξτε! Χτυπάτε κόκκινο”.

Εμείς, εδώ, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι οι αρμόδιοι “μετρήσανε” προορισμό και όχι προορισμούς (κύκλο προορισμών).

“Μετρήσανε” την Πάρο δηλαδή, αλλά δεν μετρήσανε από ΠΟΥ και ΠΩΣ ήρθαν κάποιοι επισκέπτες και στο δικό μας το νησί, αφού προηγουμένως πέρασαν και από άλλα νησιά. Θέλω να πω ότι, όσοι πέρασαν από έλεγχο ταξίδεψαν και σε άλλους προορισμούς και οι περισσότεροι όχι μόνο στην Πάρο. Τα πλοία που επέστρεφαν στον Πειραιά δεν προσέγγιζαν μόνο στο λιμάνι του νησιού μας. Τέλος, πάντων.

Αν υπήρχε αυτό το ιικό φορτίο που λέγανε, θα είχε εκδηλωθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα στο νησί μας, πράγμα που δεν έγινε.

-Για τις μάσκες, τα μέτρα και τον Δεκαπενταύγουστο:

Επλήγη η οικονομία του νησιού μας.

Αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να σημειώσω είναι ότι ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΛΩΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ. Και δεν είναι δύσκολο να φορά καθένας μας μια μάσκα.

Τέλος, να σημειώσω ότι αυτό που παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον για όλους μας εδώ στο νησί είναι το γεγονός ότι επλήγη η οικονομία της Πάρου, ξαφνικά, παραμονή της Παναγίας, τον Δεκαπενταύγουστο. Τότε δηλ. που έχουμε την κορύφωση της καλοκαιρινής περιόδου, χρονική στιγμή κατά την οποία εμείς ήδη είχαμε ανακοινώσει την αναστολή όλων των θρησκευτικών και άλλων εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, εκτός από το άναμμα ενός κεριού στην Χάρη Της στο ιερό προσκύνημα της Εκατονταπυλιανής.

-Και ο Δήμαρχος Πάρου, κλείνοντας απευθύνει πρόσκληση στους φίλους της Πάρου … “Να έρθουνε τώρα στο νησί μας, παρότι ο Σεπτέμβριος έχει ήδη μπει, γιατί το καλοκαίρι εξακολουθεί να είναι εδώ! Και θα περάσουν όλοι υπέροχα! Ο καιρός είναι καλοκαιρινός!”

Φωτο: Tanea.gr

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο