ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΝΕΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ Μάσκες, βραβεία, χειροκροτήματα και λύκειο στον Άγ. Θαλέλλαιο -Επιβεβαίωσε την πληροφορία του ΚΥΚΛΑΔΙΤΗ, ο κ. Λιανός…

Η καθιερωμένη ετήσια τελετή του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την βράβευση των μαθητών που κέρδισαν μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πραγματοποιήθηκε χτες (αργά το απόγευμα) στο αμφιθέατρο Ιάκωβος Καμπανέλλης του δημοτικού μεγάρου Νάξου.

Ήταν μια … «μασκοφορεμένη»;;;!!!, πλην όμως στον βαθμό που η covid-19 απαιτούσε, ενθουσιώδης εκδήλωση.ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΝΕΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ Μάσκες, βραβεία, χειροκροτήματα και λύκειο... -Επιβεβαίωσε την πληροφορία του ΚΥΚΛΑΔΙΤΗ, ο κ. Λιανός…  

Οι χειραψίες ελάχιστες, και αυτές κατά τον τρόπο που επιτάσσει το πρωτόκολλο του κορωνοϊού. Όπως ελάχιστοι έως ανύπαρκτοι και ασπασμοί ήσαν.

Τα χειροκροτήματα, ως επί το πλείστον, κυριάρχησαν.

Τέλος, οι επιτυχόντες στις πανελλαδικές εξετάσεις κάλυψαν τις περισσότερες θέσεις στο όχι ασφυκτικά (όπως πέρσι τέτοια εποχή) αμφιθέατρο του δημαρχείου, αφού η παρουσία των γονιών τους ήταν μικρή, προφανώς για λόγους που εύκολα καθείς εξ ημών και υμών, μπορεί να αντιληφθεί (ευπαθείς ομάδες, συνωστισμός κ.λπ.).

Από το βήμα της εκδηλώσεως τους επιτυχόντες συνεχάρησαν ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρης Λιανός, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Φώτης Μαυρομμάτης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολιτεύσεως, Λεονάρδος Χατζηανδρέου, ο έπαρχος Νάξου, Γιάννης Μαργαρίτης, αντιδήμαρχοι (Ν. Σιδερής, Ε.Παντελιάς, Ε. Κατσαράς) ο δ/ντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαιδεύσεως Κυκλάδων, Χρήστος Καφτηράνης, και ο δ/ντής του Γενικού Λυκείου Νάξου, Δημήτρης Σκουλάτος. Οι νέοι φοιτητές εκπροσωπήθηκαν από δύο νέους συμφοιτητές τους: την Μαρία Κουφοπούλου (Λύκειο Νάξου) και την Σοφία Τριανταφύλλου (Λύκειο Τραγαίας).

Τις απονομές έκαναν όλοι οι αιρετ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΝΕΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ Μάσκες, βραβεία, χειροκροτήματα και λύκειο... -Επιβεβαίωσε την πληροφορία του ΚΥΚΛΑΔΙΤΗ, ο κ. Λιανός…   οί και ο κ. Καφτηράνης.

Δεν έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση η γ.γ. Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως του αρμοδίου καθ’ ύλην υπουργείου (Παιδείας), Αναστασία Γκίκα, η οποία λόγω της ενάρξεως του νέου σχολικού έτους (Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου), έπρεπε να βρίσκεται στην Αθήνα.

Προ της ενάρξεως του τρίτου και τελευταίου μέρους της εκδηλώσεως (βράβευση), από την οθόνη του Skype στους επιτυχόντες απηύθυναν τα συγχαρητήρια (ενίοτε και τις συμβουλές τους), η κ. Χρυσή Πιτσιλάκη, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ο υιός του άλλοτε αντιδημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, αλησμόνητου ιατρού, Τοτόμη Πρωτονοτάριου, Γιάννης, ο οποίος υπηρετεί σε επιστημονική κοινότητα του εξωτερικού.

Ας αναφερθεί ότι, όπως έγινε γνωστό από το βήμα της εκδηλώσεως, δεν κατέστη δυνατόν το «παρών» να δώσουν στην εκδήλωση οι επιτυχόντες που έλκουν την καταγωγή τους από την δημοτική κοινότητα Δονούσας. Τα βραβεία τους, θα τους αποσταλούν εντός των επομένων ωρών.

ΛΥΚΕΙΟ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΘΑΛΕΛΛΙΟ…

ΕΔΩΣΕ ΕΙΔΗΣΗ, ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ…  ΟΧΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ, ΟΜΩΣ;;;!!!

Την ανέγερση νέου λυκείου στην περιοχή του Αγίου Θαλελλαίου εξήγγειλε ο δήμαρχος, Δημήτρης Λιανός, με το «καλημέρα» της εκδηλώσεως, υπογραμμίζοντας ότι εντός του επομένου έτους η σχετική μελέτη που θα αφορά στην κατασκευή του, θα έχει ολοκληρωθεί. Ενώ, δεν παρέλειψε να κάνει μνεία στον συντοπίτη μας υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, ο οποίος, προ ετών, υιοθέτησε το αίτημα της προηγούμενης δημοτικής αρχής περί παραχωρήσεως οικοπεδικής εκτάσεως 21 στρεμμάτων στην προαναφερθείσα περιοχή.

Η ΑΛΛΗ ΜΙΣΗ ΕΙΔΗΣΗ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΠΩΘΗΚΕ)…

Παρατηρήσαμε πιο πάνω ότι ο κ. Λιανός έδωσε την χαρμόσυνη είδηση «περί (εν ευθέτω χρόνω) συντάξεως μελέτης για την ανέγερση λυκείου στην περιοχή Αγίου Θαλελλαίου. Και το αναφέραμε αυτό, διότι η απόφαση αυτή, έχει και … ΠΑΡΕΛΚΟΜΕΝΑ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΚΛΑΔΙΤΗ. Τα περί ου ο λόγος ΠΑΡΕΛΚΟΜΕΝΑ τα οποία επιβεβαίωσε λίγο μετά την ολοκλήρωση της εκδηλώσεως , ο ίδιος ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, είναι τα ακόλουθα:

1ον: Το Γενικό Λύκειο Νάξου, από την στιγμή που θα ανεγερθεί νέο λύκειο στην περιοχή του Αγίου Θαλελλαίου, θα μετεγκατασταθεί/μεταστεγαστεί εκεί.

2ον: Το 2ο Γυμνάσιο Νάξου, θα μεταστεγαστεί στο σχολικό συγκρότημα του νυν Γενικού Λυκείου Νάξου.

3ον: Το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Νάξου, θα αποκτήσει στέγη (ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ). Από τις προκατασκευασμένες και όχι σε καλή κατάσταση αίθουσες το ΕΕΕΚ Νάξου θα μετακομίσει στις κτηριακές εγκαταστάσεις που στεγάζεται σήμερα το 2ο Γυμνάσιο Νάξου.

4ον: Και τα Εσπερινά Λύκεια θα στεγαστούν στο σχολικό συγκρότημα που σχεδιάζεται εντός των επομένων ετών να κατασκευαστεί στον Άγ. Θαλέλλαιο…

 

 

 

 

 

 

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο